Foto af Nataliya Vaitkevich: https://www.pexels.com/da-dk/foto/brod-mad-tallerken-salat-6275223/
| | |

Fyld til pita og tortillas

Hjemmelavede pita og tortillas er næsten altid et hit – men det er fyldet, der gør forskellen. Her får du fire forskellige opskrifter på fyld, som kan bruges på kryds og tværs i pita, tortillas, wraps eller andre fladbrød. De er nemme at lave, sunde og fulde af smag.

Kikærter med grønt og citron (vegansk)

Frisk, proteinrigt og mættende fyld.

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter (ca. 240 g drænet)
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 1 agurk, i tern
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 lille bundt persille
  • 2 spsk rapsolie
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde
Skyl kikærterne og bland dem med grøntsagerne. Tilsæt olie, citronsaft, salt og peber. Vend med hakket persille.

Kalorier: ca. 130 kcal pr. 100 g


Kylling med yoghurt-dressing

Cremet, let og fuld af smag.

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Frisk salat og tomat til fyld

Fremgangsmåde
Steg kyllingen i tern på en varm pande, krydr med salt, peber og paprika. Bland yoghurt med hvidløg, spidskommen og citron. Fyld med salat, tomat, kylling og dressing.

Kalorier: ca. 165 kcal pr. 100 g


Grøntsager og bønner med chili (vegetarisk)

Et mexicansk inspireret fyld med masser af fibre og krydderi.

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner (ca. 240 g drænet)
  • 1 rødløg, hakket
  • 1 peberfrugt, i strimler
  • 1 squash, i tern
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk rapsolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde
Svits grøntsagerne i olie, tilsæt krydderier og bønner. Lad det simre i 5 minutter. Brug som fyld i pita eller tortillas.

Kalorier: ca. 140 kcal pr. 100 g


Oksekød med majs og salsa

En klassisk tex-mex variant, som både børn og voksne elsker.

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød (max 8 % fedt)
  • 1 dåse majs (150 g drænet)
  • 1 rødløg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 spsk rapsolie
  • Salt og peber
  • Frisk salsa til topping

Fremgangsmåde
Svits løg og hvidløg i olie, brun kødet og tilsæt krydderier. Vend majs i til sidst. Server med salsa og evt. salat i pita eller tortillas.

Kalorier: ca. 175 kcal pr. 100 g


Disse fire opskrifter kan bruges på mange måder – i pita, tortillas, wraps eller blot som fyld i en salat. De er lette at variere med sæsonens grøntsager og passer til både hverdagsmad og gæstemad.

Lignende indlæg