Squashpasta med ærter og soyamarinade
Ingredienser
- 1 stor squash (eller 2 små), skåret i strimler
- 150 g frosne ærter
Soyamarinade
- 1 spsk soja
- 1 tsk æblecidereddike eller riseddike
- 1 tsk revet frisk ingefær (eller lidt tørret)
- 1 tsk honning eller sukker
- 1 tsk sesamfrø (valgfrit)
- Evt. lidt finthakket hvidløg eller chili
Fremgangsmåde
- Kog vand op i en gryde.
- Tilsæt de frosne ærter og kog i ca. 2 minutter.
- Kom squashstrimler i gryden og kog med i ca. 1 minut.
- Hæld det hele i en sigte og lad det dryppe godt af.
- Rør ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål.
- Vend de varme grøntsager i marinaden og server straks – evt. med et drys sesam eller friske krydderurter.
Kalorier: ca. 60 pr. 100 gram.
Variationer og inspiration
Grøntsagspasta og fyld:
- Gulerod i strimler (kog i 2-3 minutter)
- Spidskål eller hvidkål, fintstrimlet (kog 1-3 minutter)
- Edamamebønner (kan købes frosne, kog 3-4 minutter)
- Haricots verts (kog 3-5 minutter og skær evt. i halve)
Dressinger og saucer:
- Citrondressing: Citronsaft, sennep, lidt honning, vand, salt/peber
- Yoghurtdressing: Skyr/yoghurt, citronsaft, karry, salt og lidt sødme
- Tomat-urte: Tomatpuré, lidt vand, hvidløg, oregano og balsamico
- “Pesto light”: Blend basilikum, hvidløg, citron, lidt rapsolie og vand
Toppings og drys:
- Ristede kikærter eller linser (fra dåse, skyllet og ristet på pande)
- Solsikke- eller græskarkerner
- Friske krydderurter som persille, koriander eller purløg
- Grofthakkede nødder (valnødder, mandler – brug små mængder)