AI billede lavet med LTX Studio
| | |

Squashpasta med ærter og soyamarinade

Ingredienser

  • 1 stor squash (eller 2 små), skåret i strimler
  • 150 g frosne ærter

Soyamarinade

  • 1 spsk soja
  • 1 tsk æblecidereddike eller riseddike
  • 1 tsk revet frisk ingefær (eller lidt tørret)
  • 1 tsk honning eller sukker
  • 1 tsk sesamfrø (valgfrit)
  • Evt. lidt finthakket hvidløg eller chili

Fremgangsmåde

  1. Kog vand op i en gryde.
  2. Tilsæt de frosne ærter og kog i ca. 2 minutter.
  3. Kom squashstrimler i gryden og kog med i ca. 1 minut.
  4. Hæld det hele i en sigte og lad det dryppe godt af.
  5. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål.
  6. Vend de varme grøntsager i marinaden og server straks – evt. med et drys sesam eller friske krydderurter.

Kalorier: ca. 60 pr. 100 gram.

Variationer og inspiration

Grøntsagspasta og fyld:

  • Gulerod i strimler (kog i 2-3 minutter)
  • Spidskål eller hvidkål, fintstrimlet (kog 1-3 minutter)
  • Edamamebønner (kan købes frosne, kog 3-4 minutter)
  • Haricots verts (kog 3-5 minutter og skær evt. i halve)

Dressinger og saucer:

  • Citrondressing: Citronsaft, sennep, lidt honning, vand, salt/peber
  • Yoghurtdressing: Skyr/yoghurt, citronsaft, karry, salt og lidt sødme
  • Tomat-urte: Tomatpuré, lidt vand, hvidløg, oregano og balsamico
  • “Pesto light”: Blend basilikum, hvidløg, citron, lidt rapsolie og vand

Toppings og drys:

  • Ristede kikærter eller linser (fra dåse, skyllet og ristet på pande)
  • Solsikke- eller græskarkerner
  • Friske krydderurter som persille, koriander eller purløg
  • Grofthakkede nødder (valnødder, mandler – brug små mængder)

Lignende indlæg