Verdens bedste brasede kartofler
Enkel og lækker opskrift på sprøde brasede kartofler – med ekstra smag fra andefedt og mulighed for at tilføje rester af kød fra dagen før.
Ingredienser
- 800 g kartofler (kogte og afkølede)
- 2 spsk andefedt (eller 25 g smør og 2 spsk rapsolie)
- Salt og friskkværnet peber
- 100-150 g rester af kød (f.eks. steg, flæsk eller kylling), skåret i tern (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Skær kartoflerne i mundrette stykker.
- Opvarm andefedt (eller smør og olie) på en stor stegepande. Panden skal være stor nok til, at kartoflerne nemt kan vendes.
- Hæld kartoflerne på panden og rist dem godt på alle sider, til de er brune og sprøde. Ryst gerne panden i stedet for at vende med en ske, så kartoflerne ikke går i stykker.
- Hvis du bruger kødrester, så tilsæt dem de sidste par minutter og lad dem blive gennemvarme og let sprøde.
- Krydr med salt og peber og server straks.
Tips:
– Server gerne med spejlæg og en god ketchup.
– Rester kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage. Brasede kartofler egner sig ikke til frysning.
Kalorier: ca. 160 pr. 100 g (afhænger af brug af fedt og kød)
