Vegansk Mayonnaise med Aquafaba
Vidste du, at vandet fra kikærter – også kendt som aquafaba – kan bruges til at lave en cremet vegansk mayonnaise? I stedet for at smide det ud, kan du nemt omdanne det til en lækker og let mayo med denne opskrift.
Ingredienser:
- 4 spsk. aquafaba (kikærtevand)
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. eddike
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids karry
- 1 knivspids peber
- 1½ dl rapsolie
Fremgangsmåde:
- Sørg for, at beholderen til din stavblender eller piskeris er helt ren.
- Pisk eller blend aquafaba, sennep, eddike, hvidløg, salt, karry og peber i kort tid, indtil det er godt blandet.
- Tilsæt rapsolien langsomt i en tynd stråle, mens du fortsætter med at blende. Dette tager cirka 8-10 minutter, indtil mayonnaisen tykner.
- Din veganske mayo er nu klar til servering!
TIP: For en ekstra smagfuld aioli kan du tilføje et ekstra fed hvidløg!
