Photo by Selina Thomas on Unsplash
|

Vegansk Mayonnaise med Aquafaba

Vidste du, at vandet fra kikærter – også kendt som aquafaba – kan bruges til at lave en cremet vegansk mayonnaise? I stedet for at smide det ud, kan du nemt omdanne det til en lækker og let mayo med denne opskrift.

Ingredienser:

  • 4 spsk. aquafaba (kikærtevand)
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. eddike
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ tsk. salt
  • 1 knivspids karry
  • 1 knivspids peber
  • 1½ dl rapsolie

Fremgangsmåde:

  1. Sørg for, at beholderen til din stavblender eller piskeris er helt ren.
  2. Pisk eller blend aquafaba, sennep, eddike, hvidløg, salt, karry og peber i kort tid, indtil det er godt blandet.
  3. Tilsæt rapsolien langsomt i en tynd stråle, mens du fortsætter med at blende. Dette tager cirka 8-10 minutter, indtil mayonnaisen tykner.
  4. Din veganske mayo er nu klar til servering!

TIP: For en ekstra smagfuld aioli kan du tilføje et ekstra fed hvidløg!

Lignende indlæg