Spring til indhold

Den Lækreste Parmesan Kylling

Foto af Froimar Andrea Rodriguez: https://www.pexels.com/photo/cooked-chicken-with-creamy-topping-on-a-ceramic-plate-12116169/

Velkommen til vores opskrift på den lækreste parmesan kylling! Denne ret er fyldt med sprødhed, saftig kylling og lækre smagsnuancer. Den er perfekt til en hyggelig aftenmiddag eller når du vil forkæle dig selv og dine gæster. Lad os komme i gang!

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

  • 2 store kyllingebryster
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • 2 dl panko rasp
  • 1 dl fintrevet parmesan
  • 1 glas tomatsauce (ca. 600-700 ml)
  • 1 kugle mozzarella
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Fjern eventuelle fedt eller sener fra kylling og skær dem midt igennem, så du får 4 flade kyllingebryster.
  2. Hak hvidløg og en håndfuld frisk persille fint og pisk det sammen med æg og et drys salt og peber i en skål.
  3. Vend kyllingen rundt i æggeblandingen og stil det på køl i minimum 15 minutter og op til 12 timer.
  4. Bland panko rasp og fintrevet parmesan i en dyb tallerken.
  5. Varm en pande op til høj varme med rigeligt olie (det skal dække bunden af panden).
  6. Vend de halverede kyllingebryster godt i panko-blandingen og steg dem gyldne og sprøde på panden – evt. af to omgange. De skal ikke have mere end 1-2 minutter på hver side, da de bages færdige i ovnen.
  7. Hæld 3/4 af tomatsauce i et ovnfast fad. Placer de sprøde kyllingebryster ovenpå og en skefuld tomatsauce i midten af hvert kyllingbryst (det skal ikke dække hele kyllingen, da der gerne skulle være lidt sprøde kanter tilbage).
  8. Skær mozzarella i skiver og læg dem ovenpå kylling. Drys gerne med lidt ekstra fintrevet parmesan og finthakket persille.
  9. Giv kyllingen det sidste i ovnen ved 200 grader i cirka 10-15 minutter, til mozzarellaen er gylden på toppen.

Denne parmesan kylling er en sand favorit! De sprøde kyllingebryster med et lækkert lag af panko rasp og parmesan, serveret med en frisk tomatsauce og smeltet mozzarella, vil helt sikkert imponere dine smagsløg. Det er en ret, der er både enkel og smagfuld, og den vil gøre ethvert måltid til noget særligt.

Vi håber, at du vil nyde at lave og spise denne parmesan kylling. God appetit!

Bemærk: Husk at tilpasse mængden af ingredienser afhængigt af antallet af personer, du serverer for.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.