Pumpkin Pie med æbler
Ingredienser (til 1 tærte):
Tærtebund:
- 1 rulle færdig fuldkorns tærtedej
Fyld:
- 400 g hokkaido-græskar (skrællet, renset og skåret i tern)
- 2 store æbler, skrællet og skåret i tynde skiver
- 1 dåse (ca. 400 g) kondenseret mælk (sødet)
- 2 æg
- 100 g brun farin
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt muskatnød
- ½ tsk stødt allehånde
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- ¼ tsk salt
- 1 spsk citronsaft (til æblerne)
Fremgangsmåde:
- Forbered græskarpuré:
- Kog hokkaido-græskartærn i en gryde med lidt vand, indtil de er helt møre (ca. 15 minutter). Dræn vandet og blend græskarstykkerne til en glat puré. Lad den køle af.
- Forbered tærtebund:
- Forvarm ovnen til 180°C. Rul den færdige fuldkorns tærtedej ud i en tærteform, prik bunden med en gaffel, og forbag i 10 minutter, indtil den er let gylden.
- Fyld:
- I en stor skål blandes græskarpuré, kondenseret mælk, æg, brun farin, kanel, ingefær, muskatnød, allehånde, vaniljeekstrakt og salt. Rør, indtil det er en jævn blanding.
- Skær æblerne i tynde skiver og dryp med citronsaft for at forhindre dem i at blive brune.
- Sammensæt tærten:
- Fordel æbleskiverne jævnt på den forbagte tærtebund.
- Hæld græskarfyldet over æblerne, så det dækker dem godt.
- Bagning:
- Bag tærten ved 180°C i 40-45 minutter, eller indtil fyldet er fast og let gyldent på toppen. Tjek ved at stikke en tandstik i midten; den skal komme ud ren.
- Lad tærten køle af i mindst 30 minutter før servering.
Servering:
Server tærten lun eller afkølet med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Kalorier: Ca. 240 kcal pr. 100 gram (afhængigt af ingredienserne).
Denne version af Pumpkin Pie med æbler har en fyldig smag takket være hokkaido-græskaret, mens kondenseret mælk giver en naturlig sødme. Fuldkornsdejen tilføjer en sundere dimension, og krydderierne balanceres perfekt af æblernes friskhed.
