Spring til indhold

Marcipan med Mandler og Dadler

Grafik af Thomas Jean Nilsen, lavet med Canva

Ønsker du en sundere version af marcipan? Prøv denne opskrift, der bruger mandler og dadler i stedet for mandler og sukker. Det er en lækker og naturligt sød godbid, der er perfekt til både snacks og dessert. Her er en simpel opskrift:

Ingredienser:

  • 200 g mandler (helst med skindet på for ekstra næringsstoffer)
  • 150 g dadler (udstenede)
  • 1 teskefuld vaniljeekstrakt (valgfrit)
  • 1/4 teskefuld salt (valgfrit, for ekstra smag)

Fremgangsmåde:

  1. Forbered mandlerne: Hvis du bruger hele mandler, kan du let riste dem i en tør pande i et par minutter for at fremhæve smagen. Lad dem køle af.
  2. Blend ingredienserne: Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem, indtil de er meget fine, men ikke helt til mel.
  3. Tilsæt dadlerne og blend videre, indtil blandingen begynder at samle sig og danner en klistret masse. Hvis du vil, kan du tilsætte vaniljeekstrakt og salt på dette tidspunkt.
  4. Form marcipanen: Tag blandingen ud af foodprocessoren og form den til en stang eller kugler.
  5. Opbevaring: Opbevar marcipanen i en tætsluttende beholder i køleskabet. Den kan holde sig i op til 2 uger.

Kalorier: 440 kcal pr. 100 gram

Denne marcipan med mandler og dadler er ikke kun sundere, men også naturligt sød og fyldt med næringsstoffer. Det er et glimrende alternativ til traditionelle marcipanrecept, der bruger sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.