Spring til indhold

Tun- og Bulgur-skål med Karry og Grøntsager

Foto af Thomas Jean Nielsen

Inspireret af det sunde og velsmagende Middelhavskøkken, kombinerer denne ret tun, bulgur og friske grøntsager med karry og oliven. Den er nem at lave og fyldt med næring. Perfekt til en hurtig hverdagsmiddag eller en lækker frokost.

Ingredienser:

  • 1-2 dåser tun i vand (ca. 150-300 g), drænet
  • 200 g bulgur
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 gul peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 grøn squash, skåret i små tern
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk karrypulver
  • 50 g grønne oliven, skåret i skiver
  • 1 citron (saften)
  • Frisk persille, hakket
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Kog bulgur: Bring 400 ml vand i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, reducer varmen, og lad det simre i ca. 10-15 minutter, indtil bulguren er mør og har absorberet alt vandet. Fjern gryden fra varmen, og lad bulguren hvile i 5 minutter. Fluff med en gaffel.
  2. Sauter grøntsager: Varm rapsolie i en stor pande over middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og duftende, ca. 2-3 minutter. Tilsæt peberfrugt og squash, og steg i yderligere 5-7 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  3. Tilsæt krydderier og tun: Drys karrypulver over grøntsagerne og rør godt rundt, så krydderierne fordeles jævnt. Tilsæt drænet tun og oliven, og rør forsigtigt, så tunen ikke falder helt fra hinanden.
  4. Kombiner med bulgur: Tilsæt den kogte bulgur til panden, og rør det hele sammen, indtil alt er godt blandet og opvarmet igennem.
  5. Afslut retten: Press citronsaft over retten og smag til med salt og peber. Pynt med friskhakket persille.
  6. Servering: Server retten varm som hovedret eller som en lækker frokostret.

Denne tun- og bulgurskål er ikke kun nem at lave, men også sund og næringsrig. Karryen giver en dejlig krydret smag, mens oliven og citron tilføjer en frisk og syrlig note.

Med kun omkring 110 kalorier pr. 100 gram er denne tun- og bulgurskål ikke kun velsmagende, men også en sund tilføjelse til din kost. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.