AI billede skabt af Canva
| | | |

Grønne bønner med hvidløg og mandler

Et lækkert og nemt tilbehør med sprøde bønner, ristede mandler og et strejf af hvidløg og balsamico. Perfekt til både kylling, fisk og plantebaserede retter.

Ingredienser
300 g grønne bønner (friske eller frosne)
1 fed hvidløg
30 g mandler (gerne mandelsplitter)
1 spsk sesamolie
2 spsk rapsolie
2 tsk rød balsamico
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne gyldne på en tør pande og hak dem groft, hvis du bruger hele mandler.
  2. Optø bønnerne, hvis de er frosne, og nip enderne af, hvis de er friske.
  3. Riv hvidløget fint.
  4. Varm rapsolien på en pande, og steg bønner og hvidløg ved middel varme i 2–3 minutter.
  5. Tilsæt sesamolie og balsamico, og steg videre, til bønnerne er møre, men stadig har bid.
  6. Smag til med salt og peber, og drys de ristede mandler over lige inden servering.

Kalorier: ca. 155 pr. 100 g

Lignende indlæg