Spring til indhold

Café Americano – opskrift og historien bag

Photo by Skylar Kang: https://www.pexels.com/photo/cup-of-hot-coffee-on-ceramic-saucer-6207297/

Ingredienser:

  • 1-2 shots espresso
  • Varmt vand

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm vandet, indtil det er varmt, men ikke kogende.
  2. Hæld espresso i en kop.
  3. Tilsæt varmt vand i koppen, indtil du opnår den ønskede styrke.
  4. Rør forsigtigt rundt for at kombinere espresso og vand.
  5. Tilpas smagen efter behov ved at tilføje sukker eller mælk, hvis ønsket.
  6. Server Café Americano varm og nyd den.

Historien bag Café Americano

Café Americano er en kaffedrik, der har sin oprindelse under Anden Verdenskrig. Da amerikanske soldater var stationeret i Europa, blev den traditionelle europæiske espresso ofte betragtet som for stærk for deres smag. For at tilpasse kaffen til deres præferencer, begyndte soldaterne at fortynde espresso med varmt vand, hvilket resulterede i en mildere kaffedrik – Café Americano.

Navnet hentyder lidt hånligt, til amerikanernes smag for tynd (læs: dårlig) kaffe.

Denne tilpasning af espresso blev hurtigt populær blandt de amerikanske soldater og spredte sig derefter tilbage til USA og resten af verden. Café Americano er nu en velkendt og elsket kaffedrik, der nydes af mange kaffedrikkere over hele kloden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.