Mokka – 2 opskrifter
Om Mokka og sådan tilberedes den
Mange tror fejlagtigt, at man laver espresso med den type kander, der vises i toppen. Men de giver slet ikke det nødvendige tryk, der skal til for at kunne lave en espresso, dog kan man godt erstatte espressoen i diverse kaffedrikke, med mokka.
Når man brygger mokka skal man passe på, at temperaturen ikke er konstant høj, da det gør mokkaen alt for bitter.
Følg denne vejledning næste gang du hiver din mokka-kande frem fra gemmerne:
- Skru mokka-kanden fra hinanden.
- Fyld den nederste beholder med vand til underkanten af sikkerhedsventilen.
- Fyld filteret med espressokaffe. Pres kaffen let ned i filteret med en ske. Filteret skal fyldes til kanten.
- Sæt filteret i den nederste beholder og skru espressokanden sammen.
- Varm kanden op ved middel varme.
- Skru ned på meget lav varme, når vandet koger.
- Mokkaen er klar, når der ikke er flere boblelyde.
Mokka drik
Nogle mener dog at Mokka er en kaffedrik der tilberedes således.
Ingredienser:
- 2 spiseskeer instant kaffepulver
- 2 spiseskeer kakao pulver
- 2 spiseskeer sukker
- 3 deciliter mælk
- Pisket flødeskum til servering (valgfrit)
- Revet chokolade til drys (valgfrit)
Fremgangsmåde:
- I en gryde kombineres instant kaffepulver, kakao pulver og sukker.
- Tilsæt mælken til gryden og varm op over medium varme, mens du rører, indtil blandingen er varm og ingredienserne er opløst.
- Hæld den varme mokka i kopper eller krus.
- Server mokkaen som den er eller top den med pisket flødeskum og drys med revet chokolade for ekstra smag og dekoration.
Nyd din lækre mokka og lad dig forføre af kombinationen af kaffe og chokolade.