Spring til indhold

Caffè Macchiato – En Delikat Plet af Mælk i Espressoens Verden

Foto af Nathan Dumlao on Unsplash

Caffè macchiato er en kaffedrik, der stammer fra Italien. Ordet “macchiato” betyder bogstaveligt talt “plet” eller “plette” på italiensk. En Caffè macchiato refererer normalt til en espresso med en lille mængde mælk eller mælkeskum, hvilket resulterer i en “plet” af mælk i espressoens mørke farve. Der er forskellige variationer af denne drik, såsom caffè macchiato (med espresso) og latte macchiato (med mælk).

Café Latte Macchiato Opskrift

Ingredienser

  • 1 shot espresso
  • 2 dl varm mælk
  • Et lag skummet mælk til topping

Fremgangsmåde

  1. Bryg en enkelt espresso ved hjælp af din espresso-maskine eller anden metode.
  2. Opvarm mælken i en gryde eller ved hjælp af en mælkeskummer, indtil den er varm, men ikke koger.
  3. Hæld espresso i et højt glas.
  4. Forsigtigt hæld den varme mælk over espressoen, så det danner et lag.
  5. Tilføj et lag skummet mælk på toppen af drikken.

Caffè Macchiato

Ingredienser

  • 1 shot (ca. 30 ml) espresso
  • Ca. 15 ml mælk eller mælkeskum

Fremgangsmåde

  1. Start med at brygge en enkelt shot espresso ved hjælp af din espressomaskine eller mokkakande.
  2. Varm mælken op, indtil den er let dampet og har dannet et lille mælkeskum.
  3. Hæld forsigtigt mælken over espressoen ved hjælp af en teske eller en mælkeskummende ske.
  4. Mælken vil skabe en lille plet i midten af espressoen og blande sig med den mørke kaffefarve.
  5. Server din caffè macchiato straks som en lille, aromatisk drik.

Varianter

Der er flere variationer af “macchiato”-drikke, der kan tilpasses din præference:
– Caffè Macchiato: Espresso med en plet mælk eller mælkeskum.
– Latte Macchiato: Mælk med en plet espresso.

God fornøjelse 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.