Spring til indhold

Butternut Squash: 5 af de bedste og nemmeste opskrifter

Foto af Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/da-dk/foto/graeskar-grontsag-sund-mad-butternut-squash-4187620/

Butternut squash kan være en udfordring i køkkenet – svær at skrælle, klistret og hård som sten. Men med nogle enkle teknikker kan du forvandle denne skønne grøntsag til en nem og lækker del af din madlavning. Uanset om du laver søde og krydrede medaljoner eller en olie-fri plantebaseret smørelse, vil disse opskrifter løfte din butternut squash-oplevelse til nye højder.

Du kan se instruktioner til alle opskrifterne i denne video: https://youtu.be/bTEFKEy-snE af Derek Sarno, husk at følge hans kanal, han har mange geniale opskrifter 😊

1. Ovnbagte Butternut Squash Fileter
Ingredienser:
1 stor butternut squash
2 spsk vegansk smør
2 spsk brun farin
Friske rosmarinkviste
Salt efter smag
Rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen: Indstil ovnen til 175°C.
  2. Bag butternut squash hel: Læg den på en bageplade. Bag i 45 minutter til 1 time, eller indtil du nemt kan stikke en spyd eller gaffel ind i den tykkeste del.
  3. Afkøl og skræl: Når squashen er bagt, lad den køle af, så du kan håndtere den. Fjern derefter skallen.
  4. Skær i fileter: Skær “halsen” af squashen i 2,5 cm tykke skiver for at skabe filet-lignende stykker.
  5. Steg fileterne på panden: Varm en pande over middel varme og tilsæt lidt rapsolie. Læg butternut fileterne på panden, krydr med salt, og steg, indtil de er gyldne på begge sider.
  6. Tilsæt vegansk smør og brun farin: Når de er stegt, skru ned for varmen, og tilsæt vegansk smør og brun farin. Brug en ske til at hælde smør og sukker over fileterne, mens de koger. Tilsæt rosmarinkviste for en rig aroma.
  7. Servering: Når de er karamelliserede og møre, server fileterne med den smøragtige glasur og rosmarin ovenpå.

2. Hvidløgsspread af Butternut (olie-fri)
Ingredienser:
1 kop ovnbagte butternut squashrester (fra trin 3 i filet-opskriften)
½ kop rå cashewnødder
2 hvidløgsfed (eller flere efter smag)
½ kop vand (eller rapsolie, hvis du ikke undgår olie)
Salt efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Blødgør cashewnødder: I varmt vand i 10-15 minutter, og dræn dem derefter.
  2. Blend: I en blender eller foodprocessor, kombiner de ovnbagte butternut squashrester, de blødgjorte cashewnødder, hvidløg og et nip salt.
  3. Tilsæt vand: Tilsæt gradvist vand, start med ¼ kop, og blend indtil blandingen er glat og cremet. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
  4. Smag til: Justér salt og hvidløg efter din smag.
  5. Afkøl: Når det er blendet, overfør til en lufttæt beholder og afkøl. Brug det som smørelse på toast, i sandwiches eller som dip.

3. Rustikt Hvidløgsbrød med Butternut Smørelse
Ingredienser:
1 frisk baguette
Hvidløgsspread af butternut (opskrift ovenfor)
1 spsk hakket frisk persille
Friskkværnet sort peber
Rapsolie (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen: Indstil ovnen til 200°C.
  2. Forbered baguetten: Skær baguetten igennem på langs og smør generøst med hvidløgsspread på begge halvdele.
  3. Garnér: Drys frisk persille og friskkværnet sort peber over smørelse.
  4. Bag: Læg baguette-halvdelene på en bageplade, og bag i 10-15 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne.
  5. Servering: Skær i mindre stykker, og server som tilbehør, snack eller forret.

4. Ristede Butternut Squash Frø
Ingredienser:
Frø fra 1-2 butternut squash, rensede
1 spsk rapsolie
½ tsk røget paprika
½ tsk hvidløgspulver
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen: Indstil ovnen til 175°C.
  2. Rens frøene: Fjern så meget af squashkødet fra frøene som muligt. Skyl dem, og tør dem.
  3. Krydr frøene: I en skål, vend frøene med rapsolie, røget paprika, hvidløgspulver, salt og peber, indtil de er godt dækkede.
  4. Rist: Fordel de krydrede frø i et enkelt lag på en bageplade. Rist i 12-15 minutter, vend dem halvvejs igennem, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Servering: Lad frøene køle af, og server som snack eller topping til salater.

5. Ahorn-glaseret Butternut Brûlée
Ingredienser:
1 stor butternut squash (halsdelen)
2 spsk vegansk smør
2 spsk brun farin
2 spsk ahornsirup
1 spsk vegansk yoghurt (valgfrit, til pynt)
Frisk rosmarin til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm panden: Varm en pande op over middel varme, og tilsæt lidt rapsolie.
  2. Skær squashen: Skær hals-delen i 2,5 cm tykke medaljoner.
  3. Steg medaljonerne: Steg dem i den varme pande i 2-3 minutter på hver side, indtil de får en gylden skorpe.
  4. Tilsæt smør og sukker: Skru ned for varmen, tilsæt vegansk smør, og drys brun farin over hver medaillon. Lad sukkeret smelte og danne en glasur på squashen.
  5. Dryp med ahornsirup: Når glasuren er dannet, dryp ahornsirup over hver medaillon for en rig og sød finish.
  6. Pynt: Pynt med en klat vegansk yoghurt og frisk rosmarin, eller server dem, som de er.

Med disse opskrifter kan du nyde det bedste af butternut squash uden besværet, og gøre den til en fast del af dit kulinariske repertoire.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.