Spring til indhold

Bananbrød med Fuldkornsmel

Foto af Taryn Elliott: https://www.pexels.com/photo/a-flatlay-of-a-freshly-baked-banana-bread-6829492/

Dette lækre bananbrød er lavet med fuldkornsmel, der tilføjer fiber og næringsstoffer til brødet og gør det til en sundere og mere nærende mulighed. Det er en fantastisk måde at udnytte modne bananer og skabe en velsmagende, sund snack eller morgenmad.

Ingredienser:

  • 3 modne bananer
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 60 ml vegetabilsk olie
  • 180 g fuldkornsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180ºC og smør en brødform.
  2. Mos bananerne grundigt i en skål, indtil de er glatte.
  3. Tilsæt æggene til de mosede bananer og pisk godt sammen.
  4. Tilsæt sukkeret og vegetabilsk olie og bland det godt sammen.
  5. I en separat skål skal du kombinere fuldkornsmel, bagepulver og salt. Tilsæt dette tørre blandingsmiddel gradvist til bananblandingen og rør forsigtigt, indtil det er godt kombineret.
  6. Hæld dejen i den smurte brødform og jævn overfladen.
  7. Bag bananbrødet i den forvarmede ovn i ca. 50-60 minutter, eller indtil en tandstikker indsat i midten kommer ud ren.
  8. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af i formen i cirka 10 minutter, før du fjerner det og lader det køle helt af på en bagerist.

Dette bananbrød er både lækkert og sundt. Den fuldkornsmel, der anvendes, giver ekstra fiber og næringsstoffer til brødet, hvilket gør det til en god kilde til langvarig energi. Skær det i skiver og nyd det som en sund snack eller morgenmad. Det kan også opbevares i en lufttæt beholder og holde sig frisk i flere dage.

Prøv denne opskrift i dag og nyd en sundere version af bananbrød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.