AI billede lavet med ChatGPT
|

Ramsløgspesto

Ingredienser

  • 1 bundt friske ramsløg (ca. 50 g)
  • 1 dl rapsolie
  • 25 g solsikkekerner eller mandler
  • 25 g revet parmesan (kan udelades for vegansk version)
  • 1 lille fed hvidløg (valgfrit – ramsløg smager allerede af hvidløg)
  • ½ tsk salt
  • Evt. lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skyl ramsløg grundigt og dup dem tørre.
  2. Rist solsikkekerner eller mandler let på en tør pande, til de får lidt farve og duft.
  3. Kom ramsløg, kerner, parmesan, hvidløg (hvis du bruger det) og salt i en blender eller foodprocessor.
  4. Blend og tilsæt olien lidt ad gangen, til pestoen har den ønskede konsistens.
  5. Smag til med citronsaft og evt. mere salt.

Tips

  • Opbevares i et rent glas i køleskabet og holder sig ca. 1 uge.
  • Hæld lidt olie ovenpå i glasset for at forlænge holdbarheden.
  • Brug også som smørelse i sandwich, til nye kartofler eller som dip til grøntsagsstænger.

Kalorier: ca. 420 pr. 100 gram.

Lignende indlæg