Ramsløgspesto
Ingredienser
- 1 bundt friske ramsløg (ca. 50 g)
- 1 dl rapsolie
- 25 g solsikkekerner eller mandler
- 25 g revet parmesan (kan udelades for vegansk version)
- 1 lille fed hvidløg (valgfrit – ramsløg smager allerede af hvidløg)
- ½ tsk salt
- Evt. lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Skyl ramsløg grundigt og dup dem tørre.
- Rist solsikkekerner eller mandler let på en tør pande, til de får lidt farve og duft.
- Kom ramsløg, kerner, parmesan, hvidløg (hvis du bruger det) og salt i en blender eller foodprocessor.
- Blend og tilsæt olien lidt ad gangen, til pestoen har den ønskede konsistens.
- Smag til med citronsaft og evt. mere salt.
Tips
- Opbevares i et rent glas i køleskabet og holder sig ca. 1 uge.
- Hæld lidt olie ovenpå i glasset for at forlænge holdbarheden.
- Brug også som smørelse i sandwich, til nye kartofler eller som dip til grøntsagsstænger.
Kalorier: ca. 420 pr. 100 gram.