Spring til indhold

Fedtfattige Krydrede Dips til Grøntsagsstænger og Snacks

Foto af Antoni Shkraba: https://www.pexels.com/da-dk/foto/mad-sund-grontsager-forretter-5852261/

Leder du efter lækre og sunde dips til dine grøntsagsstænger eller snacks? Disse krydrede og fedtfattige dips er fyldt med smag og nemme at lave. Perfekte til en sund livsstil!

1. Krydrede Hummus

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
  • 2 spsk tahin (sesampasta)
  • 1 fed hvidløg (hakket fint)
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk spidskommen
  • ¼ tsk paprika
  • ¼ tsk cayennepeber (eller efter smag)
  • Salt og peber efter smag
  • Vand (til justering af konsistens)

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienser i en foodprocessor, indtil blandingen er glat.
  2. Tilsæt vand lidt ad gangen, indtil du opnår den ønskede konsistens.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Opbevar i køleskabet indtil servering.

Kalorier: 166 kcal pr. 100 g

2. Fedtfattig Avocado Dip

Ingredienser:

  • 1 stor avocado
  • 1 lille tomat (finthakket)
  • ¼ rødløg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (hakket fint)
  • 1-2 spsk citronsaft
  • ¼ tsk chilipulver
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Skær avocadoen over, fjern stenen og skrab kødet ud i en skål.
  2. Mos avocadoen med en gaffel, og rør tomat, rødløg, hvidløg, citronsaft og chilipulver i.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Opbevar i køleskabet indtil servering.

Kalorier: 104 kcal pr. 100 g

3. Fedtfattig Yoghurt og Krydderi Dip

Ingredienser:

  • 200 g græsk yoghurt (fedtfattig)
  • 1 tsk tørret dild
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk cayennepeber (eller efter smag)
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienser i en skål og rør godt rundt.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Opbevar i køleskabet indtil servering.

Kalorier: 65 kcal pr. 100 g

4. Krydret Tomat Salsa

Ingredienser:

  • 4 modne tomater (finthakket)
  • 1 lille rødløg (finthakket)
  • 1 jalapeño eller chili (finthakket, frø fjernes for mindre varme)
  • ¼ kop frisk koriander (hakket)
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Bland tomater, rødløg, jalapeño, koriander og citronsaft i en skål.
  2. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
  3. Opbevar i køleskabet indtil servering.

Kalorier: 23 kcal pr. 100 g

Disse dips er nemme at lave, fyldt med smag og perfekte som sunde alternativer til snacks. Prøv dem og find din favorit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.