Spring til indhold

Frisk Spidskålssalat med Ærter og Rød Peber

Grafik af Thomas Jean Nilsen, lavet med Canva

Denne sprøde salat er en lækker og sund tilføjelse til ethvert måltid. Kombinationen af blødgjort spidskål, søde ærter og knasende rød peber, sammen med en simpel dressing, gør denne salat både velsmagende og farverig.

Ingredienser:

  • 1/4 spidskål (ca. 200 gram), skåret i strimler og blødgjort med saltning
  • 200 gram ærter (friske eller optøede fra frost)
  • 1 rød peber (ca. 150 gram), skåret i korte strimler

Dressing:

  • 3 spsk rapsolie (ca. 45 ml)
  • 2 spsk æbleeddike (ca. 30 ml)
  • 1 teskefuld sennep
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Forbered kålen: Skær spidskålen i strimler og drys groft salt over. Lad stå i 20-30 minutter for at blødgøre kålen. Skyl grundigt for at fjerne overskydende salt og dræn godt.
  2. Kombiner ingredienserne: I en stor skål, bland den blødgjorte spidskål, ærter og rød peber.
  3. Lav dressingen: I en lille skål, pisk rapsolie, æbleeddike, sennep, salt og peber sammen, indtil dressingen er godt blandet.
  4. Saml salaten: Hæld dressingen over grøntsagerne og toss godt, så alle ingredienserne bliver jævnt dækket af dressingen.
  5. Servering: Server salaten med det samme som en frisk og sund tilføjelse til dine måltider.

Det er nemt at finde på sine egne salater, prøv dig frem og kig efter det du normalt ikke køber med hjem, smag på det, prøv det af, lær nye teknikker til hvordan du behandler og tilbereder de forskellige grøntsager, tjek hvad andre putter i salaten når du spiser ude, bliv inspireret af opskrifter, ikke bare til selve salaterne, men også til toppings og dressinger.

Du kan blandt andet finde et par artikler her på siden om teknikker, toppings og dressinger, kig i mad-drikke/artikler og mad-drikke/salater – god fornøjelse og velbekomme 😊🥕

Kalorier: 113 kcal pr. 100 gram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.