Spring til indhold

Pour Over Kaffe: En Guide til Perfekt Brygning

Foto af interwebly io: https://www.pexels.com/photo/a-person-brewing-pour-over-coffee-11341944/

Velkommen til vores guide til at brygge en lækker kop pour over-kaffe. Pour over-metoden er kendt for at fremhæve kaffens smagsnuancer og give en ren og aromatisk brygning. I denne vejledning vil vi guide dig trin for trin gennem processen, så du kan nyde en kop kaffe af højeste kvalitet derhjemme.

Ingredienser:

  • Friskmalede kaffebønner
  • Vand (rent og filtreret)

Fremgangsmåde:

  1. Varm vandet op til ca. 93-96 grader Celsius.
  2. Placer et pour over-bryggesæt (f.eks. en V60, Chemex eller Kalita Wave) på en kop eller en kande.
  3. Skyl filteret med varmt vand for at fjerne papirsmag og forvarme bryggesættet.
  4. Tilsæt de friskmalede kaffebønner i filteret og bank forsigtigt bryggesættet for at nivellere kaffen.
  5. Start en timer og hæld en lille mængde vand (ca. dobbeltvægten af kaffen) over bønnerne, så de “blomstrer”. Lad det stå i ca. 30-45 sekunder.
  6. Efter blomstringen fortsætter du med at hælde vandet jævnt og i cirkulære bevægelser over kaffen. Lad vandet filtrere gennem og gentag processen, indtil du har brygget den ønskede mængde kaffe.
  7. Fjern bryggesættet, og nyd din friskbryggede pour over-kaffe!

Vi håber, at du finder vores guide til pour over-kaffe nyttig. Med lidt praksis kan du opnå en fantastisk kop kaffe, der er tilpasset din personlige smag. God brygning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.