Spring til indhold

Min Havregrød

Photo by Andrea Tummons on Unsplash

Dette er min version af havregrød, den er ikke original, men det er sådan jeg kan li’ den og altid har lavet den.

Ingredienser:

  • 150 gr. (eller en kopfuld) grovvalset havregryn
  • ½ liter (eller to kopfulde) vand
  • Et nip groft salt
  • En håndfuld rosiner (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  1. Hæld havregryn og vand i en gryde.
  2. Tilsæt et nip groft salt.
  3. Bring blandingen i kog, og lad den simre i 5-10 minutter, eller indtil grøden har den ønskede konsistens. Rør jævnligt.
  4. Tilsæt rosiner, hvis du ønsker det, og rør rundt.
  5. Server grøden med det samme, gerne med rørsukker på.

Tip! Til småbørn, brug finvalset havregryn og kom lidt mælk og sukker på ved servering.

Velbekomme!

Uden rosiner, med sukker på: 101 kalorier pr. 100 gram
Med rosiner, med sukker på: 115 kalorier pr. 100 gram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.