Spring til indhold

Café con Leche

Billede af Яна fra Pixabay

Der er noget særligt ved at starte dagen med en varm kop kaffe, men i Spanien og Latinamerika er det ikke bare kaffe – det er Café con Leche. Denne klassiske drik kombinerer espressoens styrke med mælkens blødhed, og resultatet er en silkeblød, fyldig kaffeoplevelse, der varmer sjælen. Uanset om du nyder den til morgenmad, efter frokost eller som en eftermiddagsforkælelse, er Café con Leche en nem og lækker måde at bringe en smule spansk charme ind i din dag.

Ingredienser:

  • 1 stærk kop espresso (ca. 60 ml)
  • 1 kop mælk (ca. 240 ml)
  • Sukker efter smag (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  1. Bryg espresso: Start med at brygge en stærk kop espresso. Hvis du ikke har en espressomaskine, kan du bruge en mokkakande eller en stærk brygget kaffe som alternativ.
  2. Varm mælk: Opvarm mælken i en gryde på komfuret eller i en mikrobølgeovn, indtil den er varm, men ikke kogende. Hvis du ønsker en skummende Café con Leche, kan du piske mælken let, indtil den får en let skum.
  3. Bland kaffe og mælk: Hæld den varme mælk over din espresso i et forhold på cirka 1:1. Hvis du ønsker en mildere smag, kan du tilføje mere mælk.
  4. Sød efter smag: Tilsæt sukker efter smag, hvis du foretrækker en sødere kaffe. Rør godt, indtil sukkeret er opløst.
  5. Server: Server din Café con Leche varm og nyd den med en lille croissant eller et stykke brød for en autentisk oplevelse.

Café con Leche er mere end bare en kop kaffe; det er en oplevelse af hygge og tradition, der har sin helt egen charme. Det er en simpel opskrift, men resultatet er en drik, der bringer varme og glæde. Så næste gang du længes efter en smag af Spanien eller bare har brug for en pause, så lav dig en Café con Leche, og lad hver tår tage dig med på en lille rejse. ¡Salud!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.