Spring til indhold

Nem Apfelstrudel Opskrift

Photo by - Landsmann - on Unsplash

Apfelstrudel er en klassisk østrigsk dessert, som har vundet hjerter over hele verden. Denne nemme opskrift bruger færdiglavet filodej, så du hurtigt kan lave en lækker og sprød strudel fyldt med søde, krydrede æbler. Perfekt til en hyggelig dessert eller som en sød overraskelse til kaffebordet.

Ingredienser:

  • Til fyldet:
    • 5 æbler (f.eks. Granny Smith eller andre syrlige æbler)
    • 75 g sukker
    • 1 tsk kanel
    • 50 g rosiner
    • 50 g hakkede nødder (f.eks. valnødder eller mandler)
    • Saften fra 1/2 citron
  • Til dejen:
    • 1 pakke filodej (ca. 6-8 ark)
    • 50 g smør, smeltet
  • Til pensling og drys:
    • 50 g smør, smeltet
    • Flormelis til drys

Fremgangsmåde:

  1. Forbered fyldet: Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i tynde skiver. Bland æbleskiverne med sukker, kanel, rosiner, hakkede nødder og citronsaft i en stor skål.
  2. Forbered dejen: Tag filodejen ud af pakken og læg den fladt på en ren overflade. Dæk den med et fugtigt klæde for at forhindre, at den tørrer ud. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  3. Lav strudlen: Tag et ark filodej og læg det fladt ud på bagepapiret. Pensl det let med smeltet smør. Læg et nyt lag filodej ovenpå og gentag, indtil du har brugt 6-8 ark. Fordel æblefyldet langs den ene kant af dejen, og rul dejen forsigtigt sammen omkring fyldet. Luk enderne godt.
  4. Bagning: Læg strudlen på bagepladen og pensl den med smeltet smør. Bag i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 25-30 minutter, eller indtil strudlen er gylden og sprød.
  5. Servering: Lad strudlen køle lidt af og drys den derefter med flormelis. Skær i skiver og server varm, eventuelt med vaniljeis eller flødeskum.

Med denne nemme opskrift kan du hurtigt imponere dine gæster eller forkæle dig selv med en klassisk Apfelstrudel. Den sprøde filodej og det søde, krydrede æblefyld skaber en perfekt balance, der gør denne dessert til en uundgåelig favorit. God fornøjelse!

Kalorier pr. 100 g: Ca. 230 kcal

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.