Spring til indhold

Æblecrumble

Foto af Jordan Rushton: https://www.pexels.com/da-dk/foto/brod-mad-tallerken-sund-12745319/

Æble Crumble er en klassisk og velsmagende dessert, der kombinerer sprødt, smuldrende toppings med sødmefyldte æbler. Denne skønne opskrift giver dig en æblecrumble, der er perfekt til at afslutte enhver måltid med sin varme og hyggelige karakter.

Med friske æbler, krydret med kanel og brun farin, og toppet med en lækker blanding af havregryn, nødder og smør, vil denne æblecrumble fortrylle dine smagsløg. Den er ideel at servere med en kugle vaniljeis, en klat creme fraiche eller et luftigt flødeskum for at fuldende smagsoplevelsen.

Denne opskrift er også alsidig, så du kan eksperimentere med forskellige frugter eller bær efter dine præferencer. Byt nogle af æblerne ud med pærer eller tilføj blåbær for at skabe din egen unikke variation. Lad din fantasi sætte grænserne for denne skønne dessert!

Ingredienser:

  • 8 stk. Æbler (ca. 800 g)
  • 1 tsk. Kanel
  • 2 spsk. Brun farin
  • 1 smule Smør til fadet
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g Hvedemel
  • 135 g Smør
  • 60 g Rørsukker
  • 100 g Havregryn
  • 50 g hakkede hasselnødder, mandler eller andre nødder (kan udelades)
  • 1 knivspids Salt

Tilbehør: Vaniljeis, Creme fraiche eller flødeskum.

Fremgangsmåde:

  1. Vask æblerne, skræl dem og fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både. Kom æblerne i en skål, og vend dem sammen med kanel og brun farin.
  2. Smør en stor tærteform (ca. 26 cm) eller ovnfast fad med smør, og drys det med et tyndt lag mel. Fordel æblebådene jævnt heri.
  3. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  4. Kom vaniljesukker, sukker, hvedemel, havregryn, salt og hakkede nødder/mandler i en skål – evt. den, der blev brugt til æblerne.
  5. Skær smørret i mindre tern, og kom det i skålen. Bland det sammen til en smuldrende dej – det er nemmest at bruge hænderne.
  6. Fordel smuldredejen over æblerne, og bag kagen i ca. 40-45 minutter, til den er gylden på toppen.
  7. Servér din æblecrumble imens den er lun med cremefraiche, skyr eller vaniljeis til.

Tips:

  • Byt nogle af æblerne ud med anden frugt eller bær – fx blåbær – både friske og frosne kan bruges du kan også bruge pære, eller lav en ren bærtærte, kun fantasien sætter grænser.
  • Prøv at tilsætte stødt ingefær, kanel eller andre bage krydderier for lidt ekstra smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.