Chilibønner – nem smag direkte fra dåsen
Nogle ingredienser i supermarkedet kræver lidt ekstra inspiration. Kidneybønner med chili på dåse er et godt eksempel – de fleste forbinder dem nok mest med en klassisk chili con carne.
Men de er faktisk supernemme at bruge og giver masser af smag direkte fra dåsen. Her får du fem nemme idéer:
1. Hurtig mexicansk wrap
Varm kidneybønnerne med chili op.
Fyld en tortilla – start med et lag creme fraiche eller yoghurt (se videoen herunder), derefter kidneybønner, lidt revet ost, salat og tomat.
Rul sammen og spis!
How to wrap a wrap – Sådan pakker du en wrap ind
https://youtu.be/41WsVZq3DWI
2. Nem chili sin carne
Svits løg, hvidløg og peberfrugt i lidt olie.
Tilsæt de færdige kidneybønner med chili og lidt hakkede tomater.
Smag til med spidskommen, paprika og evt. en smule sukker.
Server med ris, bulgur eller godt brød.
3. Fyld til bagte kartofler
Bag nogle bagekartofler i ovnen eller airfryer.
Skær en åbning og fyld dem med kidneybønnerne, evt. blandet med majs og lidt creme fraiche eller revet cheddar.
4. Bønnesalat
Bland kidneybønner med chili med majs, hakket rødløg, agurk og frisk koriander.
Dryp med lidt lime og rapsolie.
Perfekt som tilbehør til grillmad eller som en mættende frokostsalat.
5. “Lazy” taco bowl
Kom ris i en skål.
Top med kidneybønner med chili, avocadoskiver, frisk tomat, salat og evt. lidt knuste tortillachips.
En skefuld yoghurt på toppen gør det ekstra lækkert.
Smagfuldt, nemt og hurtigt – kidneybønner med chili kan redde mange måltider på ingen tid!