Hurtige trekantsbrød (uden gær)
Nogle gange skal det bare være nemt. Disse hurtige trekantsbrød er perfekte, når du vil bage noget lækkert uden gær – og uden at vente på hævning. De minder mest af alt om scones uden smør, men laves med rapsolie og lidt mælk. De er lidt bastante, men skønne med ost, marmelade eller noget godt til eftermiddagskaffen eller morgenbordet. Dejen samles på få minutter, formes til ét fladt brød og skæres i trekanter, som bages og nemt brækkes fra hinanden.
Ingredienser (6 stk):
- 40 g grovvalsede havregryn
- 60 g rugmel
- 120 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver (ca. 10 g)
- ½ tsk salt
- 1½ dl væske (mælk, vand eller en blanding – evt. lidt kaffe)
- ½ dl rapsolie (ca. 45 g)
- (evt. 1 tsk honning eller lidt sukker)
Fremgangsmåde:
- Bland havregryn, rugmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål.
- Tilsæt væske og rapsolie (og evt. honning/sukker), og rør dejen sammen. Den vil være lidt klistret.
- Form dejen til et rundt fladt brød (ca. 3,5–4 cm højt) på bagepapir – brug fugtige hænder, så klistrer det ikke.
- Skær brødet igennem med en våd kniv i kryds og på skrå, så du danner 6 trekanter.
- Bag ved 180°C i airfryer i ca. 15 minutter eller 200°C i ovn i ca. 20 minutter, til de er gennembagte og let gyldne.
- Afkøl let og bræk forsigtigt trekanterne fra hinanden.
Tip: Du kan tilsætte lidt vaniljesukker, kardemomme eller kanel for en sødere, mere morgenmadsvenlig version.
Kalorier: ca. 290 kcal pr. 100 g – eller ca. 209 kcal pr. stk (ud af 6)
