Spring til indhold

Spaghetti med Kylling og Spinat

Grafik af Thomas Jean Nilsen, lavet med Canva

Denne opskrift på Spaghetti med Kylling og Spinat er en sund og lækker måde at nyde en klassisk pastaret på, samtidig med at du holder kulhydraterne i skak og tilføjer en god mængde protein. Med fuldkornsspaghetti eller bønnepasta får du en næringsrig ret, der er perfekt til en fyldig aftensmad.

Ingredienser:

  • 200 g fuldkornsspaghetti eller bønnepasta (proteinrigt alternativ)
  • 200 g grillet kyllingebryst, skåret i strimler
  • 100 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • Saft af 1 citron
  • 30 g revet parmesanost (kan udelades eller erstattes med 2 spsk. gærflager for en vegansk version)
  • Peber og salt efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og dræn den godt.
  2. Steg kyllingebryststrimlerne i en non-stick pande uden olie, eller brug en sprayolie for at minimere fedtindholdet, indtil de er gennemstegte.
  3. Tilsæt hakket hvidløg til panden og steg i et minut.
  4. Tilsæt frisk spinat og steg, indtil spinaten er faldet sammen.
  5. Vend den kogte pasta i panden med kylling og spinatblandingen. Smag til med citronsaft, peber, og evt. lidt parmesan.
  6. Server straks.

Denne sundere version af spaghetti med kylling og spinat giver dig en lækker ret med et lavere fedt- og kulhydratindhold. Perfekt til en sund middag, hvor du stadig kan nyde en klassisk pastaoplevelse. Prøv denne opskrift næste gang du har brug for en hurtig, sund og velsmagende middag!

Næringsindhold pr. 100 g (formodet vægt ca. 485 g):

  • Kalorier: ca. 128 kcal
  • Fedt: ca. 2.8 g
  • Kulhydrater: ca. 11.9 g
  • Protein: ca. 13.9 g

For at reducere kulhydratindholdet kan du vælge bønnepasta eller reducere mængden af pasta og øge mængden af grøntsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.