Monster-muffins – to slags uhygge
Der er noget helt særligt ved at bage til Halloween. Det handler ikke kun om smagen, men om grinene, glasuren og alt det klistrede sjov, der følger med. Her får du to versioner af de samme monster-muffins – begge pyntet med grøn glasur og slikøjne, men med hver deres personlighed.
Den ene er den klassiske chokolade-uhygge med smør og sukker – blød, fyldig og uimodståelig. Den anden er en lidt sundere fætter, sødet med banan og fuldkorn, så du kan spise et ekstra monster uden dårlig samvittighed.
1. Klassiske monster-muffins (chokolade)
Ingredienser:
100 g smør
100 g sukker
2 æg
1 dl mælk
125 g hvedemel
2 spsk kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Et nip salt
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt.
Rør mælk, mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt i.
Fordel dejen i 10 muffinforme og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Afkøl på rist inden pynt.
2. Sunde monster-muffins (banan)
Ingredienser:
2 modne bananer (ca. 200 g)
2 æg
1 dl havregryn
75 g hvedemel eller fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 spsk rapsolie
50 g mørk chokolade, grofthakket
Fremgangsmåde:
Mos bananerne grundigt.
Rør æg, olie og vaniljesukker i.
Tilsæt havregryn, mel og bagepulver, og vend chokoladen i.
Fordel dejen i 10 muffinforme og bag ved 180 grader i ca. 18 minutter.
Lad dem køle helt af før pyntning.
Pynt:
Rør en grøn glasur af flormelis, lidt vand og grøn frugtfarve (eller spirulinapulver for en naturlig version). Smør glasuren på, og sæt slikøjne fast – jo mere skæve, jo bedre!
Når du stiller de små grønne monstre på bordet, kan du være sikker på, at de får både grin og gys frem – uanset alder.
Kalorier:
Klassisk version: ca. 320 kcal pr. 100 g
Sund version: ca. 210 kcal pr. 100 g
