AI billede lavet med ChatGPT
| |

Nem risengrød i ovnen

Risengrød er en klassiker i det danske køkken – både som hyggelig vintermad og som base for risalamande. Men det kan være besværligt at stå og røre i gryden for ikke at risikere, at det brænder på. Heldigvis findes der en nemmere metode: Risengrød i ovnen! Her får du en opskrift, der kræver minimal indsats og aldrig koger over.

Ingredienser
1 liter sødmælk
2–3 dl vand
225–250 g grødris
1 nip salt
Evt. 1 stang vanilje (hvis det er til risalamande)

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet op. Hæld vandet i en ovnfast gryde og bring det i kog.
  2. Tilsæt ris. Kom grødris i og lad dem småkoge 2–3 minutter under omrøring.
  3. Tilsæt mælk. Hæld mælken i lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt og evt. vanilje (flæk stangen og skrab kornene ud; kom både korn og stang i).
  4. Kort opkog. Bring forsigtigt tilbage til kogepunktet, mens du rører, så det ikke brænder på.
  5. I ovnen. Sæt låg på og stil gryden i forvarmet ovn ved 120 °C (alm. ovn) i ca. 50 minutter.
  6. Rør igennem. Tag gryden ud og rør godt. Hvis grøden virker lidt løs, giv den 5–10 minutter mere uden låg.
  7. Sæt grøden. Lad den gerne stå 5–10 minutter på komfuret for at sætte sig før servering.

Tip – dyne-metoden
Efter trin 4 kan du i stedet pakke gryden (med låg) ind i en dyne. Beregn ca. 1½–2 timer og rør i den undervejs; giv evt. et kort opkog igen, hvis den skal varmes igennem.

Server med smørklat og kanelsukker – eller brug den som base til risalamande, hvis du har tilsat vanilje.

Når først du har prøvet at lave risengrød i ovnen, er det svært at gå tilbage til den gammeldags metode. Det er nemt, brænder ikke på – og smager helt, som det skal. Brug den som den er, eller forvandl den til risalamande med lidt fløde og vanilje. Velbekomme!

Kalorier: ca. 115 pr. 100 g

Lignende indlæg