Bananbrød med skyr – saftigt og lækkert
Bananbrød er en klassiker, når man har et par modne bananer liggende. Denne version er lavet uden smør, men med skyr, som giver brødet en frisk og saftig krumme. Kombinationen af banan, dadler, chokolade og varme krydderier gør det både hyggeligt og lidt sundere – perfekt som eftermiddagssnack eller til kaffen.
Ingredienser
Det tørre
- 200 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 4-5 tsk kardemomme
Det våde
- 3 modne bananer (ca. 300 g)
- 100 g dadler
- 1 spsk brun farin
- 2 æg
- 75 g skyr eller græsk yoghurt
Andet
- 1 banan til pynt
- 85 g mørk chokolade
- Lidt olie til bageformen
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser i en skål.
- Blend de våde ingredienser (bananer, dadler, farin, æg og skyr) til en jævn masse.
- Vend det hele sammen og rør chokoladen i.
- Hæld dejen i en smurt form.
- Skær bananen til pynt over på langs og læg på toppen.
- Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30 min.
Bananbrødet smager allerbedst, når det stadig er let lunt – gerne med en god kop kaffe eller te. Det holder sig saftigt i flere dage, og kan også fryses i skiver, så du altid har et stykke klar.
Kalorier: ca. 230 pr. 100 g
