Hjemmelavet McDonald’s æbletærte – endnu bedre!
Savner du McDonald’s æbletærte? Så er denne opskrift lige noget for dig. Her får du en sprød og gylden æbletærte, enten bagt eller friturestegt – med en varm krydret æblefyld, der smager som den ægte vare. Men den her version er hjemmelavet helt fra bunden – og endnu bedre!
Ingredienser (ca. 8 tærter)
Æblefyld
- 4 æbler, skrællet og skåret i tern
- 53 g sukker
- 83 g lyst rørsukker
- 1 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk allehånde
- 1/2 tsk salt
- Saften fra 1 citron
- 1 spsk majsstivelse rørt op i 2 spsk vand
Tærtedej
- 375 g hvedemel + lidt til udrulning
- 10 g sukker
- 10 g salt
- 170 g koldt smør i tern
- Ca. 100 ml isvand
Til pensling og drys
- 1 æg + 1 spsk vand
- 100 g sukker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk garam masala (valgfrit)
- 1/4 tsk muskatnød
Til friturestegning (hvis du vælger den version)
- Rapsolie eller anden neutral olie
Fremgangsmåde
- Kog æblerne med sukker, rørsukker, krydderier, salt og citronsaft i ca. 15-20 minutter, til de er bløde og karamelliserede.
- Rør majsstivelsen i og kog op, til fyldet tykner. Lad det køle af.
- Lav tærtedejen: smuldr smør i mel, sukker og salt. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, til dejen samler sig. Pak den ind og lad den hvile på køl i mindst 1 time.
- Rul dejen ud til ca. 0,5-0,6 cm tykkelse og skær i rektangler (ca. 6,5 x 11,5 cm).
- Læg en skefuld fyld på halvdelen, pensl kanterne med æg, og læg et andet rektangel over. Tryk kanterne sammen med en gaffel og lav et par små snit i toppen.
Bagte tærter:
6. Forvarm ovnen til 200°C. Pensl med æg og drys med sukker-krydderiblanding.
7. Bag i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Friturestegte tærter:
6. Varm olie op til 180°C. Steg tærterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
7. Læg dem på køkkenrulle og vend straks i sukker-krydderiblandingen.
Server lune – og pas på, de bliver hurtigt en ny favorit!
Kalorier: Ca. 270 pr. stk (bagt) – ca. 340 pr. stk (friturestegt)
