Æblemoskage med få ingredienser – nem og saftig
Har du en rest æblemos? Så brug den i denne hurtige og svampede kage, der bages i lille form eller airfryer. Den minder om en banankage – bare med æbler og lidt efterårsstemning.
Ingredienser
- 2 dl æblemos (ca. 200 g – hjemmelavet eller købt)
- 1 æg
- ¾ dl sukker (justér hvis æblemosen er meget sød eller syrlig)
- ½ dl mælk
- 2 spsk olie eller smeltet smør
- 1,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- (evt. 1 tsk vaniljesukker og/eller ½ tsk kanel eller kardemomme)
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker sammen i en skål.
- Rør æblemos, mælk og olie/smør i.
- Sigt mel, bagepulver, salt (og evt. krydderier) i. Rør til en glat dej.
- Hæld dejen i en smurt form (13×20 cm).
- Bag ved 160 °C i 20–25 minutter – i ovn eller airfryer. Tjek med tandstik.
- Lad kagen køle lidt af – eller nyd den lun med lidt skyr eller cremefraiche.
Tips
- Drys evt. hakkede nødder, mandler eller lidt perlesukker på toppen før bagning.
- En citron- eller flormelisglasur passer også godt til.
Kalorier: ca. 170 pr. 100 g (afhængigt af æblemosens sukkerindhold)