Banankage med få ingredienser – klar på 30 minutter
To modne bananer og et æg er næsten alt, du skal bruge til denne nemme og svampede banankage. Den bages i en lille form og passer perfekt til et hurtigt hyggeprojekt i køkkenet – med eller uden airfryer.
Ingredienser
- 2 modne bananer (ca. 200 g uden skræl)
- 1 æg
- ½ dl sukker
- ½ dl mælk
- 2 spsk olie eller smeltet smør
- 1,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- (evt. 1 tsk vaniljesukker eller lidt kanel/kardemomme)
Sådan gør du
- Mos bananerne grundigt i en skål.
- Tilsæt æg, sukker, mælk og olie/smør og rør godt sammen.
- Sigt mel, bagepulver, salt (og evt. vaniljesukker/krydderier) i dejen. Rør til en jævn og ensartet dej.
- Hæld dejen i en smurt form (13 × 20 cm).
- Bag ved 160 °C i 20–25 minutter – i airfryer eller ovn. Tjek med tandstik: den skal komme ud uden dej, men gerne lidt fugtig.
- Lad kagen køle lidt af – eller nyd den lun.
Tips
- Prøv med lidt hakket chokolade, nødder eller kokos i dejen eller på toppen.
- En glasur med flormelis og citronsaft giver ekstra friskhed.
Kalorier: ca. 180 pr. 100 g