Spring til indhold

Grove Flutes med Fuldkorn

Billede af Bruno fra Pixabay

Disse grove flutes er et sundt alternativ til traditionelle flutes. Lavet med fuldkornsmel, er de ikke kun fyldt med fiber, men også fulde af smag. Perfekte som tilbehør til supper, salater eller som en sund snack. Disse flutes er en fremragende måde at få fuldkorn ind i din kost på.

Ingredienser

  • 500 g fuldkornsmel
  • 25 g gær
  • 300 ml varmt vand
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 teskefuld salt
  • 1 teskefuld sukker
  • Evt. 1 lille håndfuld havregryn eller solsikkekerner til drys

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det varme vand sammen med sukkeret. Lad det stå i ca. 5-10 minutter, indtil det skummer.
  2. Tilsæt fuldkornsmel, salt og rapsolie til gærblandingen. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte lidt mere fuldkornsmel.
  3. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil den er dobbelt så stor.
  4. Forvarm ovnen til 220°C (200°C varmluft).
  5. Del dejen op i 6-8 portioner, og form dem til stænger eller flutes. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade.
  6. Hvis du vil, kan du pensle flutene med lidt vand og drysse havregryn eller solsikkekerner over.
  7. Bag flutene i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  8. Tag flutene ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

De grove flutes med fuldkorn er ikke blot en sundere version af det klassiske flute, men de tilføjer også en dejlig nøddeagtig smag til dine måltider. Perfekte til at nyde sammen med en sund middag eller som en del af en lækker brunch.

Kalorier: Ca. 230 kcal pr. 100 gram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.