AI genereret billede - DALL·E 3
| | |

Marokkansk Appelsinkage

Oplev en smagfuld og eksotisk dessert med denne Marokkanske appelsinkage, der kombinerer friske appelsiner, abrikoser og mandler. Kagen er saftig, let sød og fyldt med unikke smagsnoter fra Mellemøsten. Perfekt til at afslutte en dejlig middag eller som en særlig weekendforkælelse.

Ingredienser

  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 1 dl tørrede abrikoser
  • ½ bundt frisk mynte
  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 1 liter vand
  • 275 g mandler
  • 1 tsk. bagepulver
  • 25 g usaltede pistacienødder uden skal

Pynt

  • Flormelis

Udstyr

  • En springform ca. 22 cm i diameter

Fremgangsmåde

  1. Kog appelsinerne hele i 1 liter vand i cirka 1 time, indtil de er helt møre. Lad dem køle af.
  2. Lad appelsinerne køle lidt af. Fjern eventuelle sten, men behold skrællen på.
  3. Blend de kogte appelsiner, abrikoser og frisk mynte til en puré.
  4. Forvarm ovnen til 180°C. Smør springformen let.
  5. Pisk æggene og sukkeret lyst og luftigt.
  6. Blend mandlerne til fint mandelmel. Bland bagepulveret i.
  7. Vend forsigtigt mandelmelet og appelsinpuréen i æggemassen.
  8. Hæld dejen i springformen og drys med pistacienødder på toppen.
  9. Bag kagen i cirka 50-60 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud.
  10. Lad kagen køle af i formen, inden du løsner kanten.
  11. Pynt med sigtet flormelis inden servering.

Server denne Marokkanske appelsinkage som en udsøgt afslutning på din middag eller som en delikat eftermiddagsgodbid. De friske smage af appelsin, mynte og abrikos vil helt sikkert imponere dine gæster.

Kalorier: Ca. 250 kcal pr. 100 gram.

 

Lignende indlæg