Røget Sild med Flødeskum
Røget sild med flødeskum er en spændende kombination af smage og teksturer og en klassisk ret fra Bornholm, der fremhæver øens traditioner med fisk og skaldyr. Jeg vil meget gerne anbefale disse to retter, det smager meget end man skulle tro!
Røget Sild med Flødeskum
Ingredienser:
- 4 stk. røget sild
- 2 dl fløde
- 1 spsk sukker
- 1 teskefuld citronsaft
- 1 teskefuld hakket frisk dild (kan evt. undlades eller erstattes med persille)
- 1 lille rødløg, finthakket
- 1 æble, skåret i små tern
- 1 lille syltet agurk, skåret i små tern
- 1 spsk hakket kapers
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
- Forbered flødeskum:
- Pisk fløden til skum sammen med sukker og citronsaft, indtil den er stiv.
- Tilsæt hakket dild og rør forsigtigt.
- Forbered tilbehør:
- Hak rødløg, æble, syltet agurk og kapers fint.
- Bland dem i en skål og krydr med lidt salt og peber.
- Servering:
- Anret de røgede sild på et serveringsfad.
- Fordel flødeskummet over sildene.
- Top med blandingen af rødløg, æble, agurk og kapers.
- Pynt evt. med lidt ekstra dild eller persille.
Tips: Denne ret serveres ofte med rugbrød eller nye kartofler ved siden af.
Du kan justere mængden af sukker og citronsaft i flødeskummet efter smag.
Der findes også en variant af retten, hvor flødeskummet blandes med tomatkoncentrat. Denne opskrift kombinerer den klassiske smag af røget sild med en tomatbaseret flødeskum, hvilket giver en unik smagsoplevelse. Kan varmt anbefales!
Røget Sild med Tomatflødeskum
Ingredienser:
- 4 stk. røget sild (kan købes færdigrøget i fiskehandlen)
- 2 dl fløde
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1 spsk sukker
- 1 teskefuld citronsaft
- 1 teskefuld hakket frisk dild (kan evt. undlades eller erstattes med persille)
- 1 lille rødløg, finthakket
- 1 æble, skåret i små tern
- 1 lille syltet agurk, skåret i små tern
- 1 spsk hakket kapers
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
- Forbered tomatflødeskummet:
- Pisk fløden til skum sammen med sukker og citronsaft, indtil den er stiv.
- Tilsæt tomatkoncentrat og rør forsigtigt, indtil det er godt blandet.
- Tilsæt hakket dild og rør forsigtigt igen.
- Forbered tilbehør:
- Hak rødløg, æble, syltet agurk og kapers fint.
- Bland dem i en skål og krydr med lidt salt og peber.
- Servering:
- Anret de røgede sild på et serveringsfad.
- Fordel tomatflødeskummet over sildene.
- Top med blandingen af rødløg, æble, agurk og kapers.
- Pynt evt. med lidt ekstra dild eller persille.
Tips: Denne ret serveres ofte med rugbrød eller nye kartofler ved siden af.
Du kan justere mængden af tomatkoncentrat og sukker i flødeskummet efter smag, alt efter hvor intens tomatsmagen skal være.