Billede kilde: AI billede lavet med LTX Studio
Elsker du popcorn, men ønsker en sundere version med mindre olie og ekstra smag? Denne opskrift på krydrede popcorn er perfekt til dig! Tilberedt i gryde med minimal olie, kan du tilpasse krydderierne efter din smag for at skabe en lækker, sund snack. Her er hvordan du laver dem:
Ingredienser:
- 1/4 kop popcornkorn
- 1-2 spsk rapsolie (eller anden vegetabilsk olie)
- 1/2 teskefuld paprika
- 1/2 teskefuld stødt spidskommen
- 1/4 teskefuld hvidløgspulver
- 1/4 teskefuld løgpulver
- 1/4 teskefuld cayennepeber (valgfrit, for ekstra varme)
- 1/2 teskefuld havsalt (eller efter smag)
- 1 teskefuld tørret timian eller oregano (valgfrit)
Fremgangsmåde:
- Opvarm en stor gryde over medium varme. Tilsæt rapsolie og lad det blive varmt.
- Tilsæt et par popcornkorn til gryden. Når de popper, er olien klar. Fjern de poppede korn og tilsæt popcornkornene til gryden.
- Placer et tætsluttende låg på gryden og ryst gryden forsigtigt, så popcornene popper jævnt. Fortsæt med at ryste gryden af og til for at undgå brænding.
- Når popping lyder falder til ro, fjern gryden fra varmen og hæld popcornene i en stor skål.
- Mens popcornene stadig er varme, drys krydderierne over dem og rør godt rundt, så krydderierne fordeles jævnt. Hvis du ønsker en ekstra sprød konsistens, kan du tilsætte lidt mere olie (valgfrit) og ryste skålen for at blande krydderierne.
Disse krydrede popcorn er en lækker og sund snack, der er perfekt til en film aften eller som en let snack mellem måltiderne. Med minimal olie og tilpassede krydderier får du en sundere version af den klassiske popcorn, som du kan nyde uden skyldfølelse. Prøv denne opskrift næste gang du har lyst til noget sprødt og krydret!
Kalorier pr. 100 g: Ca. 30-40 kcal