Spring til indhold

Den Simple og Den Lækre: To Opskrifter på Falafler

Foto af Jhon Marquez: https://www.pexels.com/da-dk/foto/mad-tallerken-frokost-maltid-2373536/

Falafler er en skøn, krydret spise, der kan bruges i pitabrød, salater eller som en sprød snack. De kan laves på flere måder, alt efter hvor meget tid og energi du vil bruge. Her får du to versioner: en super simpel opskrift med færdig krydderiblanding og en lidt mere smagfuld variant med friske ingredienser.

Super Simple Falafler

Ingredienser

  • 240 g kogte kikærter (1 dåse, drænet)
  • 1 spsk falafelkrydderi
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk vand (hvis nødvendigt)
  • 3 dl rapsolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Blend kikærter, hvidløg og falafelkrydderi i en foodprocessor.
  2. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og blend igen.
  3. Hvis dejen er for tør, tilsæt lidt vand.
  4. Form små kugler af dejen.
  5. Varm olien op i en pande, og steg falaflerne i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  6. Læg dem på køkkenrulle for at opsuge overskydende olie.

Kalorier: 195 pr. 100 gram.

Falafler med Friske Krydderier

Ingredienser

  • 240 g kogte kikærter (svarer til 1 dåse)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk cayennepeber (kan justeres efter smag)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk hvedemel
  • ¾ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 3 dl rapsolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Dræn og skyl kikærterne grundigt.
  2. Hak løg, hvidløg og persille groft.
  3. Kom kikærter, løg, hvidløg og persille i en foodprocessor, og blend til en grov fars.
  4. Tilsæt spidskommen, koriander, cayennepeber, citronskal, hvedemel, salt og bagepulver, og blend igen til en ensartet masse.
  5. Form farsen til små kugler med våde hænder.
  6. Varm rapsolien op i en dyb pande til ca. 180°C.
  7. Steg falaflerne i den varme olie i ca. 10 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Vend dem undervejs for en jævn stegning.
  8. Tag falaflerne op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Kalorier: 198 pr. 100 gram.

Tips til Perfekte Falafler

  • Hvis du vil have en ekstra sprød overflade, kan du lade falafeldejen hvile i køleskabet i 30 minutter før stegning.
  • Brug en ske eller is-ske til at forme falaflerne ensartet.
  • Hvis du vil undgå friturestegning, kan falaflerne bages i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter.

Uanset om du går efter den hurtige eller den smagsrige version, så er falafler en skøn og nærende spise, der er let at lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.