Spring til indhold

Krydderkage med Dadler og Mandler (Næsten Sukkerfri)

Grafik af Thomas Jean Nilsen, lavet med Canva

Er du på udkig efter en sundere kage, der stadig er fyldt med smag? Prøv denne krydderkage med dadler og mandler! Den er næsten sukkerfri, da den bruger dadler som naturlig sødme. Denne kage er perfekt til en sund snack eller en lille dessert. Her er opskriften:

Ingredienser:

  • 400 g dadler – friske og udstenede
  • 200 g mandler
  • 6 spsk. rapsolie eller kokosolie
  • 1 stor appelsin – fintrevet skal af 1 økologisk appelsin + saften
  • ½ stang vanilje
  • 2 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1/2 tsk revet muskat
  • 6 æg

Fremgangsmåde:

  1. Forberedelse: Forvarm ovnen til 175°C. Beklæd en bageform (ca. 20×20 cm) med bagepapir.
  2. Blend ingredienserne: Kom dadlerne i en foodprocessor og blend dem, indtil de er groft hakkede. Tilsæt mandlerne og blend, indtil blandingen er fint hakket.
  3. Lav dejen: Varm olie i en gryde over lav varme. Tilsæt den hakkede daddel- og mandelblanding, appelsinskal og saft, vaniljekorn, kanel, salt, vanillesukker, ingefær, nellike og muskat. Rør godt rundt, og lad blandingen simre i et par minutter.
  4. Tilsæt æggene: Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt efter hver tilsætning.
  5. Bag kagen: Hæld dejen i den forberedte bageform. Bag i ovnen i 30-40 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
  6. Køl af: Lad kagen køle helt af i formen, før du skærer den i stykker. Opbevar i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur i op til 5 dage.

Nyd din krydderkage som en sundere dessert eller en lækker snack!

Kalorier: 260 kcal pr. 100 gram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.