Spring til indhold

Jule-småkage-figurer med Glasur

Foto af Jonathan Meyer: https://www.pexels.com/da-dk/foto/752499/

Skab hygge i køkkenet med disse lækre og dekorative jule-småkager. De er sjove at lave og perfekte til at dele med familie og venner i juletiden. Pynt dem med farverig glasur for en ekstra festlig touch!

Ingredienser til småkager:

  • 250 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 0,5 tsk nelliker (stødt)
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 450 g hvedemel
  • (Valgfrit) Revet appelsinskal for ekstra smag

Ingredienser til glasur:

  • 200 g flormelis
  • 2-3 spsk vand eller citronsaft
  • (Valgfrit) Frugtfarve til farvet glasur

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen, indtil det er godt blandet.
  2. Bland vaniljesukker, kanel, ingefær, nelliker og bagepulver med hvedemelet. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen til smør- og sukkerblandingen, og rør, indtil dejen er sammenhængende. Tilføj evt. revet appelsinskal.
  3. Del dejen i to, form dem til flade skiver, pak dem ind i plastfolie, og lad dem hvile i køleskabet i mindst en time.
  4. Forvarm ovnen til 180°C. Rul dejen ud på en let melet overflade til en tykkelse på ca. 3-5 mm, og skær dejen ud i julefigurer med kageudstikkere.
  5. Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Lav glasuren ved at blande flormelis med vand eller citronsaft, indtil du opnår en glat og tyk konsistens. Tilsæt evt. frugtfarve for farvet glasur.
  7. Pynt de afkølede småkager med glasuren ved hjælp af en sprøjtepose eller en lille ske. Lad glasuren tørre, inden småkagerne opbevares i en lufttæt beholder.

Disse jule-småkager er perfekte til at skabe hyggelige stunder i juletiden. De kan også gives som gaver eller bruges som dekoration på julebordet. Glædelig jul og god bagning! 🎄🍪

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.