Billede kilde: Foto af Jonathan Meyer: https://www.pexels.com/da-dk/foto/752499/
Skab hygge i køkkenet med disse lækre og dekorative jule-småkager. De er sjove at lave og perfekte til at dele med familie og venner i juletiden. Pynt dem med farverig glasur for en ekstra festlig touch!
Ingredienser til småkager:
- 250 g smør (stuetemperatur)
- 200 g sukker
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefær
- 0,5 tsk nelliker (stødt)
- 0,5 tsk bagepulver
- 450 g hvedemel
- (Valgfrit) Revet appelsinskal for ekstra smag
Ingredienser til glasur:
- 200 g flormelis
- 2-3 spsk vand eller citronsaft
- (Valgfrit) Frugtfarve til farvet glasur
Fremgangsmåde:
- Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen, indtil det er godt blandet.
- Bland vaniljesukker, kanel, ingefær, nelliker og bagepulver med hvedemelet. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen til smør- og sukkerblandingen, og rør, indtil dejen er sammenhængende. Tilføj evt. revet appelsinskal.
- Del dejen i to, form dem til flade skiver, pak dem ind i plastfolie, og lad dem hvile i køleskabet i mindst en time.
- Forvarm ovnen til 180°C. Rul dejen ud på en let melet overflade til en tykkelse på ca. 3-5 mm, og skær dejen ud i julefigurer med kageudstikkere.
- Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
- Lav glasuren ved at blande flormelis med vand eller citronsaft, indtil du opnår en glat og tyk konsistens. Tilsæt evt. frugtfarve for farvet glasur.
- Pynt de afkølede småkager med glasuren ved hjælp af en sprøjtepose eller en lille ske. Lad glasuren tørre, inden småkagerne opbevares i en lufttæt beholder.
Disse jule-småkager er perfekte til at skabe hyggelige stunder i juletiden. De kan også gives som gaver eller bruges som dekoration på julebordet. Glædelig jul og god bagning! 🎄🍪