Spring til indhold

2024-06-28 Jeg har tabt 14 kg på 10 uger!

Foto af Pixabay: https://www.pexels.com/da-dk/foto/sort-hvid-notesbog-pen-monster-261763/

Jeg skrev den følgende tekst for at kunne lægge den på Facebook, Instagram og Linkedin, og selv om det ikke var ros og likes jeg ønskede, så vidste jeg jo godt at det ville komme, og der var både mange likes og rosende kommentarer, det varmede jo naturligvis mit hjerte og alle kommentarer fik et lille rødt ♥ af mig.

Men jeg er dybt dybt ærlig når jeg siger, at det var ikke det jeg søgte, jeg lagde min vægttabs historie ud fordi, at så var der ingen vej tilbage, det var min måde at skubbe mig selv, og min måde at gøre det umuligt for mig selv at vende om!

God læselyst:

Jeg har tabt 14 kg på 10 uger!

Du undre dig sikkert over hvorfor jeg ligger denne tekst på mine sociale medier, det handler kun om mig, og den handler kun om at skubbe mig selv i den for mig rigtige retning.

Om du læser nedenstående tekst eller ej, har egentlig ikke nogen betydning for mig, men du skal være hjertens velkommen til at læse videre, måske vil du blive inspireret, måske vil du trække på skulderen og tænke “og hvad så?!”, eller måske vil du endda blive lidt rørt?

Jeg vil da gerne høre din mening, hvis du har noget konstruktivt at bidrage med, hvis ikke, så er det også okay … men trolde og folk med 117 gode råd, bedes undgå at kommentere!

Jeg har tabt 14 kg på 10 uger!

Ja, du læste rigtig, det har jeg, ikke for min fornøjelses skyld, ikke for mit udseende, men for mit helbred. Vægttab er noget som jeg føler at jeg har arbejdet meget med de sidste cirka 20 år, så vidt jeg husker, hvor jeg flere gange har tabt både 10 og 15 kilo, for så at tage det hele på igen, plus moms.

Men har jeg rundet et halvt århundrede, jeg er 53 i skrivende stund, og jeg har med bekymring lagt mærke til alle de mænd i starten af deres halvtredsere der er faldet om fra den ene dag til den anden, senest Søren Pape som de fleste nok kan huske, da han jo var en meget offentlig person.

Så jeg ringede til min læge og fortalte om mine observationer og bad om det store check-up, så der blev taget blodprøver, blodtryk og EKG, og ugen efter lød dommen, for højt blodtryk der lå og pressede nyrerne og lidt for højt kolesteroltal, men det sidste var ikke alarmerende.

Jeg ved godt hvor vigtige velfungerende nyrer er, jeg har oplevet folk der var i dialyse og jeg har endda oplevet en person hvis nyrer var helt stået af og han havde opgivet videre behandling i dialyse, og fik kun medicin til sidst, det var jeg bestemt ikke klar til, jeg skal, jeg vil holde mange år endnu!

Jeg havde et eller andet sted noteret mig at jeg i august sidste år vejede 145 kilo, så det havde jeg fortalt til lægen, men da jeg fik min diagnose blev jeg så rystet i min grundvold at jeg gik hjem og vejede mig igen, nu var vi i april 2024 og jeg vejede rystende 152 kilo, en ny rekord som jeg ærlig talt ikke er så stolt af, nu er nok nok, nu skal skal livet tage en ny drejning, nu skal vægten ned, langt ned.

Så hold på hat og rygrad, her kommer jeg med grøntsager, frugt, fedtfattig kød, æg og alskens gode sager, jeg har som sagt tabt fjorten kilo på ti uger, og jeg har tænkt mig at blive ved, målet er at komme under 110 og gerne ned på 100 kilo, og genvinde den figur jeg havde i mine langt yngre dage.

Jeg kan allerede se alle de positive effekter af at tabe mig, jeg er friskere, sover bedre, skal ikke på toilettet flere gange hver nat, mine ben har det langt bedre, min kreativitet, min virkelyst og min energi har fået et kæmpe boost.

Min lyst til at lave noget, i stedet for at lade det hele flyde, i stedet for at lade det hele stå, min lyst til at stoppe den film eller serie jeg sidder og ser, og i stedet skrive en tekst ala denne du sidder og læser lige nu, alt det er kommet tilbage, dovenskaben sivede ud sammen med de 14 kilo fedt og smuds der sad og hvilede lige under mine sideben, og måske lå det også og blokerede det kreative center i hjernen.

Som sagt, jeg skriver ikke dette for at du skal læse det, jeg poster det ikke for at få ros eller likes, jeg lægger dette på mine sociale medier for at give mig selv et skub eller et spark om du vil, et incitament til at blive ved, og ikke give op på halvvejen.

Nu er det ude til omverden, nu er der ingen vej tilbage, det er vigtigt for mig og kun for mig, og det er fint hvis du eller andre også kan se vigtigheden af min beslutning og min determination, men jeg vil forholde mig totalt egoistisk til dette, mit vægttab handler om mig og min sundhed, og mit liv!

“Men det handler vel også om at du kan være her for din datter i mange år endnu?”, jo, det gør det i høj grad, jeg elsker min datter og vil gøre alt hvad jeg kan for at blive i hendes liv så længe som muligt, indtil den dag hun må stå på egne ben.

Men jeg kan kun gennemføre dette hvis jeg hanker op i min rygrad, ved egen hjælp og peger på mig selv og tager mig sammen, og indtil jeg har nået mit mål, så er min kur, mit vægttab, noget jeg må gøre selv!

Så her står jeg nu, mindst 28 kilo hård grusvej der slutter et sted i horisonten, en lettere og gladere mand på 53 år, stadig med lidt for højt blodtryk, stadig uden job, stadig single, stadig med stor appetit på livet, klar til mit livs næststørste udfordring, paraderne er oppe, livet kan bare komme an …. GOOOOO!!!

Og hvorfor beder jeg så folk med 117 gode råd om at undgå at kommentere? Fordi der er 117 måder at tage på i vægt, nogle kan ikke undgå det, andre vil ubevidst ikke undgå det og andre igen lader desværre bare stå til, om de har givet op, det ved jeg ikke, men jeg føler med dem og jeg forstår dem.

Der er også 117 måder at tabe sig på, og vi må alle finde den måde, der er rigtig for os selv, om det er motion eller kost, eller sprøjte eller hvad det nu må være. Kosten er den nemmeste vej for mig, motionen skal nok komme med den lavere vægt og den større energi, lægen lovede mig godt nok en ballon i maven, når jeg havde tabt de første 10 kilo, men den venter jeg med til jeg ikke føler at jeg kan klare det længere med egen hjælp.

Hvis du er nået hertil, så tak for at du læste med, jeg håber det ikke var spild af tid, men i så fald, så var du advaret, må dit liv være blive det bedste liv du kan opnå, ha’ det så dejligt 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.