Spring til indhold

Lækre Chokoladebrownies – Den ultimative opskrift!

Foto af Ludwig Kwan: https://www.pexels.com/da-dk/foto/chokolade-dessert-brownies-slik-7157867/

I dag deler jeg en uimodståelig opskrift på lækre chokoladebrownies, der vil få dine smagsløg til at synge af glæde. Disse brownies er fyldt med intens chokoladesmag og har den perfekte kombination af en let sprød skorpe og en blød, fudgy midte. De er ideelle som en lækker snack, til dessert eller som en hyggelig overraskelse til venner og familie.

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade (70% kakao), grofthakket
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 150 g hvedemel
  • 25 g kakaopulver
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g valnødder eller pekannødder (valgfrit), grofthakkede

Instruktioner:

  1. Forvarm ovnen til 175°C (varmluft) og smør en firkantet eller rektangulær bageform (ca. 20×20 cm) og beklæd den med bagepapir, så det hænger over siderne for nem fjernelse.
  2. Smelt smørret i en gryde over medium varme. Tilsæt den hakket mørk chokolade og rør, indtil chokoladen er smeltet og blandingen er glat. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af.
  3. Pisk sukker, æg og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål, indtil det er godt kombineret.
  4. Hæld den smeltede chokoladeblanding i skålen med æggeblandingen og rør godt, indtil alt er godt blandet.
  5. I en separat skål skal du sigte hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen. Tilsæt de tørre ingredienser til chokoladeblandingen og rør forsigtigt, indtil det er godt kombineret. Pas på ikke at overblande.
  6. Hvis du bruger nødder, kan du nu folde dem forsigtigt ind i dejen.
  7. Hæld dejen i den forberedte bageform og glat overfladen med en spatel.
  8. Bag brownies i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, eller indtil en tandstikker indsat i midten kommer ud med få krummer (pas på ikke at overbage dem, da de skal være lidt fudgy i midten).
  9. Tag brownies ud af ovnen og lad dem køle af i bageformen i 10-15 minutter, før du løfter dem ud ved at trække i bagepapiret og lade dem køle helt af på en rist.
  10. Når de er kølet af, skær dem i firkanter og nyd!

Disse brownies er simpelthen uimodståelige! De er den perfekte kombination af lækker chokolade og en blød, fudgy konsistens. Server dem som de er, eller prøv dem med en kugle vaniljeis eller et drys flormelis for en ekstra lækker oplevelse.

Håber I vil elske dem lige så meget som vi gør! God bagelyst!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.