Spring til indhold

Hvad er Crank Wave-musik?

Foto af Brett Sayles: https://www.pexels.com/da-dk/foto/1434625/

Jeg anede ikke, at jeg gik og lyttede til Crank Wave. Jeg vidste heller ikke, at det var en ting – en musikgenre – ikke før Spotify foreslog mig at tjekke denne her liste, der hed “#Crank Wave”.

De første fire numre havde jeg allerede gemt på mine egne lister, og jeg ville betegne dem som post-punk eller alternativ britpop. Men der tog jeg åbenbart fejl. Jeg lytter til Crank Wave, og sammen med jazz er det en af de genrer, der inspirerer mig mest for tiden.

Crank Wave refererer til en musikgenre og bevægelse, der opstod i slutningen af 2010’erne og begyndelsen af 2020’erne, primært blandt post-punk bands fra Storbritannien og Irland. Begrebet blev brugt af musikpublikationer som NME og The Quietus til at beskrive denne nye bølge af bands, der kendetegnes ved deres energiske og ofte aggressive stil.

Karakteristiske træk ved Crank Wave-musik inkluderer:

  • En intens og rå lyd med elementer af post-punk.
  • Bands med smarte, moderne guitararrangementer.
  • Sangere, der ofte lyder, som om de er midt i en følelsesmæssig udladning eller en heftig debat.

Eksempler på bands, der er blevet klassificeret som en del af Crank Wave-scenen, inkluderer Fontaines D.C., Squid, Idles, Do Nothing, Life og mange flere. Disse bands kombinerer elementer fra traditionel post-punk med en moderne tilgang, hvilket resulterer i en unik og markant lyd, der har fået genklang blandt både kritikere og fans.

Her er to playlister fra Spotify fyldt med Crank Wave-musik, så du kan teste, om det er en genre for dig:

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.