Spring til indhold

Guide: Brygning af kaffe med en Chemex

Photo by Dziana Hasanbekava: https://www.pexels.com/photo/chemex-pot-on-rock-in-mountains-5480759/

Velkommen til vores guide til at brygge kaffe med en Chemex-kaffebrygger. Chemex er en populær bryggemetode, der producerer en ren og fuldendt kop kaffe med en karakteristisk smag og aroma. Denne enkle og elegante brygger er blevet elsket af kaffeentusiaster over hele verden.

Trin for trin guide:

  1. Start med at varme vand op til den ønskede bryggetemperatur. Den anbefalede temperatur er mellem 92-96 grader Celsius.
  2. Fold Chemex-filteret i kvart og placér det i Chemex-bryggerens øverste del. Sørg for, at den tykkere side af filteret vender mod bryggerens tud.
  3. Skyl filteret ved at hælde lidt varmt vand over det. Dette fjerner papirsmagen og opvarmer bryggeren.
  4. Hæld det skyllede vand ud af bryggeren, og tilføj den ønskede mængde formalet kaffe i filteret. Den anbefalede mængde er normalt 1:15, hvilket betyder 1 gram kaffe pr. 15 ml vand. Du kan justere forholdet efter din egen præference.
  5. Start brygningen ved at hælde en lille mængde vand over kaffen i cirkulære bevægelser for at mætte kaffen og lade den “blomstre” i cirka 30 sekunder. Dette frigiver de aromatiske olier i kaffen.
  6. Efter blomstringsfasen hælder du resten af vandet langsomt og jævnt over kaffen i en konstant strøm. Hæld vandet, indtil du når den ønskede mængde kaffe.
  7. Lad vandet løbe igennem filteret og ned i Chemex-kanden. Pas på ikke at overfylde kanden, så den ikke løber over.
  8. Når al vandet er gennemløbet, kan du fjerne filteret med kaffegrunden og smide det væk.
  9. Nu er din friskbryggede kaffe klar til at blive serveret. Du kan hælde den i kopper eller karafler og nyde den.

Det er vigtigt at bemærke, at bryggemetoder og præferencer kan variere, så du kan tilpasse denne grundlæggende metode efter dine egne smag og præferencer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.