Spring til indhold

Stinco di Manzo (Italiensk Okseskank) med Frisk Salat

Billede af Katharina Klinski fra Pixabay

Stinco di Manzo eller Stinco di Vitello for henholdsvis okse- eller kalveskank. Skanken er knæet, i dette tilfælde et okse- eller kalveknæ, der bruges til at lave simreretter, hvor kødet bliver meget mørt og smagfuldt.

Ingredienser:

  • Til Stinco di Manzo:
    • 1 okseknæ (ca. 1-1,5 kg)
    • 1 stor løg, groft hakket
    • 2 gulerødder, skiver
    • 2 stængler bladselleri, skiver
    • 3 fed hvidløg, knust
    • 1 glas rødvin (ca. 250 ml)
    • 1 liter oksefond (eller vand)
    • 1 lille buket frisk timian
    • 1 lille buket frisk rosmarin
    • 2 laurbærblade
    • Salt og peber efter smag
    • 2 spsk rapsolie
  • Til Salaten:
    • 2 gulerødder, skiver eller revet
    • 2 stængler bladselleri, skiver
    • 1 lille rødløg, tyndt skivet
    • 2 spsk rapsolie
    • 1 spsk rødvinseddike
    • Salt og peber efter smag
    • En lille håndfuld frisk persille, hakket

Fremgangsmåde:

  1. Forbered Stinco di Manzo:
    • Forvarm ovnen til 160°C (140°C varmluft).
    • Varm rapsolien i en stor, ovnfast gryde over middel varme.
    • Brun okseknæet på alle sider, indtil det er gyldent. Tag det ud af gryden og læg det til side.
    • I samme gryde tilsæt løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg. Sauter, indtil grøntsagerne er let brunede.
    • Tilsæt rødvin og lad det koge i et minut for at fordampe alkoholen.
    • Læg okseknæet tilbage i gryden. Tilsæt oksefond (eller vand) så det næsten dækker knæet. Tilsæt timian, rosmarin og laurbærblade. Krydr med salt og peber.
    • Bring gryden til kog, dæk med et låg, og sæt gryden i ovnen. Lad det simre i 2-3 timer, eller indtil kødet er meget mørt og let falder af knoglen.
  2. Forbered Salaten:
    • Bland gulerødder, bladselleri og rødløg i en skål.
    • I en lille skål, bland rapsolie, rødvinseddike, salt og peber. Hæld dressingen over grøntsagerne og rør godt rundt.
    • Tilsæt hakket persille og bland igen.
  3. Servering:
    • Tag okseknæet ud af gryden og lad det hvile i et par minutter før skæring.
    • Skær kødet fra knoglen og server det med den friske salat og eventuelt lidt af den reducerede fond hældt over kødet.

Tips:

  • For en ekstra smagfuld sauce kan du reducere fonden i gryden, efter at knæet er taget ud. Kog den indtil den bliver tykkere, og hæld den over kødet ved servering.
  • Salaten kan varieres med andre friske ingredienser efter sæson og personlig smag.

Denne opskrift giver en klassisk italiensk ret, hvor det møre okseknæ og den friske salat komplimenterer hinanden perfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.