Spring til indhold

Vietnamesisk Egg Coffee: En Smagfuld Rejse til Hanoi

Grafik af Thomas Jean Nilsen, lavet med Canva

Vietnamesisk egg coffee, eller cà phê trứng, er en unik drik, der har sin oprindelse i Hanois gader. Historien bag denne delikatesse begynder i 1946, hvor en mangel på frisk mælk under den franske besættelse førte til, at en vietnamesisk bartender, Nguyen Van Giang, eksperimenterede med æg som erstatning. Resultatet var en rig, cremet kaffe, der hurtigt blev en favorit blandt lokalbefolkningen.

Egg coffee har siden da spredt sig fra Hanois små caféer til at blive en ikonisk del af vietnamesisk kaffekultur, elsket af både lokale og turister for sin unikke kombination af bitter kaffe og sød, luftig æggesmag.

Opskrift på Vietnamesisk Egg Coffee (1 Person)

Ingredienser:

  • 2 spsk kondenseret mælk
  • 1 æggeblomme
  • 1 kop stærk kaffe eller espresso

Tilberedning:

  1. Lav æggecremen:
    • I en lille skål, pisk kondenseret mælk og æggeblommen sammen, indtil det bliver tykt og luftigt. Dette tager omkring 2-3 minutter med en elektrisk mixer, men kan også gøres med et håndpiskeris.
  2. Sammensætning:
    • Bryg en kop stærk kaffe eller en espresso og hæld den i en kop.
    • Tilsæt æggecremen ovenpå kaffen, så den fylder cirka en tredjedel af koppen. Brug en ske til forsigtigt at placere cremen ovenpå.

Nyd Din Egg Coffee

Nyd denne vietnamesiske egg coffee som en luksuriøs morgenkaffe eller som en dessert. Den cremede tekstur og søde smag af æggecremen balancerer perfekt med den bitre, stærke kaffe, hvilket skaber en uforglemmelig smagsoplevelse. Hvis du ønsker at imponere dine gæster med noget anderledes, er denne opskrift både enkel og eksotisk. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.